Förskolebesök nr 2

Idag var det åter dags att ta emot den andra förskolegruppen från Marielund ute på lagårdsbacken. Glada och förväntansfulla barn och vuxna klev ut från bussen med ”Jaska” bakom ratten.

Kort och enkelnpresentation och sen upp i visningsrummet och titta. Barnen var liiiiiite för korta en del för att nå upp så det där får vi se över….en lång bänk hade varit bra. Viktigt att ALLA ser!

Sen kollade vi vart mjölken hamnar när kossorna mjölkats färdigt….till tankrummet  i en jättestor mjölktank där det är kallt…det visste barnen. Sedan tågade vi ut igen och Pelle visade barnen kalvarnas napphink. Den var ju skojig för man kunde ju spruta vatten med den upptäckte barnen när de drog i nappen.

Sen drog vi raskt mot maskinparken för dit ville barnen väldigt gärna och titta och provsitta i både skördetröskan och hjullastaren. Oj så spännande det var!

Där fick de även se när mjölkbilen körde in på gården för att hämta mjölken från tanken och sen vidare till meijeriet.

En liten enkel tipsrunda hade jag lagt ut med frågor som barnen fick fundera över.

Sen grillades det korv och alla som ville fick provsmaka mjölk från tanken och det gillade barnen (och vuxna) och tyckte det var gott och ville ha mera. Sen glass till efterrätt  och då var det dags för Jaska och köra hem förskolebarnen och alla vuxna tillbaka till stan.

 

2 kommentarer på “Förskolebesök nr 2

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: