Elmers Julmarknad 2018

Den 24 november 2018 var det dags det andra större evenemanget på vår gård nämligen  Elmers Julmarknad (det första är kosläppet). Många knallar hade bokat bord både inne i Navetta och ute på gården framför Konsthalli Navetta. Det var en fin novemberdag med lagom mycket snö så att den riktiga julstämningen fann sig och många många kom och besökte marknaden. Det var mycket hög kvalite på knallarnas produkter som hade stor bredd i år. Ost, renkött, hemgjorda bärprodukter som t ex åkerbärssylt, ullprodukter, smide, stora granbockar, böcker, kalendrar, konst, bröd, jullimpor och mycket mer…

Hasse Mella Stenudd, böärdig från Kukkola men bor i Pajala, var vår julkåsör och stod på Evas trappa och talade till alla marknadsbesökare. En tradition som vi mest troligt kommer att fortsätta med.

I lantbrukets visningsrum hade vi iordningsställt pysselhörna för de yngre besökarna( även för de lite äldre) och där kunde man släppa kretivioteten lös och julpyssla och hjälpa oss att klä gårdens julgran. Den blev superfin! Här nedan kan ni se lite bilder från marknaden. Alla knallar hann inte vi få på bild tyvärr.

 

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: