Elmers Julmarknad 2019

IMG_5520
Tomten och Pelle (2015)

Nu snart om bara några timmar kvar tills vi välkomnar alla till vår julmarknad (23/11) som vi traditionsenligt anordnar på vår lantbruk här i Kukkola.

Tråkigt nog blir det ingen häståkning idag för hästen Rut har skadat benet . Traktoråkning blir det iallafall för de som vill.

Vi har också utlottning på två fina priser idag. Den ena sponsrar Kukkolaforsen och den andra kommer från gården . Det enda ni besökare behöver göra är att skriva namn och mobilnummer på en lapp och vika ner i en låda som finns vid serverings bordet och i slutet av marknadsdagen drar vi två vinnare.

Många knallar har anmält att komma både nya och gamla från närområdet och lite längre bort ifrån. Vi har marknad både inne i Konsthalli Navetta och ute på vår gård.  LRF Södra Tornedalen har korvgrillning och julgröt  och kaffe etc

Årets julkåsör eller jultalare som kommer att stå på farmor Evas trappa är Per Huuva som också kommer att vara på plats hela dan och signera och berätta om sin bok ”Aitta”

Tomten kommer också 🎅🎅

Marknadsknallar som kommer är Tossa Smed ( smide etc) Karungi Hembygdsförening (jullimpor etc) ,Tanja Bucht ( fårskinn) Birgit Fuller(eteriska oljor) Ilse Jokela (Coachen för dig) Enok Nilsson (saft,glögg, hembakat, lammskinn) Tornedalens Renprodukter , Maria Sirviö  (handarbete, kransar etc ) Yvonne Nyström gluten och laktosfritt bröd etc Per Huuva kommer med sin efterlängtade bok ” Aitta” som han signerar och säljer hos oss, Arctic Treats ( chokladpraliner etc) Kalix Ost, Mona Kylmänen ( Alp-Näring) , Gunilla Suikki (örtsalvor etc) , Lena Kummu (ulltomtar), Linnea & Magnus Kroon (honung) Marita Nevalainen (handarbete mm. )Ann-Kristin Joki (QiKällan) Riipibo (Ann–Charlotte Lindqvist) , Carina Wähäjärvi (hembakat), NiboTech((kompaktlastareElina Liikamaa kommer att ha slädtur med häst och rissla fast om snön smälter bort så blir det häst och kärra.

Knallelistan kan bli  uppdaterad med fler anmälningar

Vi serverar glögg och Tomten kommer förstås

Vi hoppas att det blir en mysig , vit och stämningsfull julmarknad i gammeldags stil och  en upplevelse med alla sinnen  för både stora och små.

Välkommen Lördagen den 23/11 kl 11-15

Klicka på länken nedan kolla på bilder från förra årets julmarknad

Elmers Julmarknad 2018

 

 

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: