Du behöver
1/2 gul lök
1/2 gurkan
1/2 paprika
2-3 vitlöksklyftor
2 – 3 rejäla matskedar Pesula picklade senapsfrön
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Gör så här
⁃ Hacka lök , paprika & vitlök i små bitar.
⁃ Blanda i en kastrull tillsammans med 1 tsk socker. häll på vatten så det precis täcker (inte för mycket) koka upp.
⁃ Hacka och skär gurkan i små bitar
⁃ Blanda ner gurkan
⁃ Låt småputtra i 10 min
⁃ Häll av ev. vätska
⁃ Blanda ner de picklade senapsfröna
⁃ Smaka av med salt & peppar
⁃ Häll genast upp på väl rengjord glasburk
⁃ Låt svalna
Passar utmärkt till t.ex varmkorv, grillkorv eller parisare.
Tips ,
Blanda 1 matsked Pesula Gurksallad med 3 matskedar majonnäs och lite citronsaft så har du en dressing som passar utmärkt till panerad fisk t.ex.
Eller gör egen hamburger dressing genom att blanda 1 matsked Pesula Gurksallad med 3 matskedar majonnäs och en matsked ketchup.