Söndag

Vaknade till en kylig och krispig söndagmorgon . Igår spenderade vi dan på marknad i Laivakangas travbana och det var bra med besökare och trevliga möten vid marknadsbordet . Tungan ville dock slå knut ibland 😉. Jag perklade på så gott jag kunde med Pelle bredvid som gjorde desamma. Senapen föll många i smaken så och rybsoljan. Ändå är rybsoljan den oljan som är lika vanlig i Finland som rapsoljan här i Sverige .

<<<<<<<<<<
den har torken racklat och gett huvudbry men igår var en reparatör och fixade till den så nu går den hyfsat bra. Tröskningen har påbörjats förra veckan och kornet ska tröskas först och sen rybs och senap och i år är det sent med det. Håller tummarna att ingen snö kommer nu inom snar framtid.

Älvstranden börjat så smått att isa till sig och svanarna flyttat till ängarna i Nedre Kukkola och chillar där nu. De vet att snart fryser älven till.<<<<<<<<
unch idag : stekt potatis i rybsolja förstås med tillbehör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: